Hıhım , öncelikle bu blogda sizlere kendi yaptığım yemeğin paylaşımını ilk defa yapmaktayım.Tamamen kendim denedim evde ve yaptım sizlere şimfi tarifini anlatacağım.Bildiğiniz üzere künefe çok değişik ve mükemmel ötesi bir tatlıdır.Künefe antakya yöresine ait cok güzel bir tatlıdır ama yapabilen sayısı cok azdır tabikide bizde onların gibi aynısını yapamıyoruz.
Şimdi bu künefeyi kolaylıkla evde yapabileceksiniz ben buna inanıyorum.
Malzemeler ;
350 gr. yas kadayıf (Buzlukta bir süre bekletelim)
300 gr. antakya kunefe peyniri( tuzsuz bir peynir dil peyniri de kullanılabilir ben yöresel ürünler satan sarküteriden aldım.)
200 gr. tereyagı
Şerbet için gerekli olanlar;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hazırlanışı ;
1-Su ve şekeri iyice goz goz olana kadar kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz.Kaynayan şerbeti soğuması için kenara alıyoruz
2-Diğer tarafta Kunefe yapacağınız kabı yada tavayı yağlıyoruz
3-Buzluktan çıkardığımız kadayıfı elimle mini mini parçalara bölüyoruz.(yaş iken alıp dondurucuda muhafaza ederseniz bu aşama pek pratik olur)
4-Tereyağını tavada eritip kadayıflara iyice yediriyoruz.. kadayıfı iki eşik parçaya ayırıyoruz
ilk bölümünü tavaya yerleştirip bastırıyoruz
5- Üzerine peyniri ince ince dilimleyip kenardan taşmayacak şekilde yerleştiriyoruz
kalan kadayıflarıda peynirin üzerine serpiştiriyoruz ( açıkta peynir kalmayacak şekilde)
6-Ocakta çevire çevire kontrol ederek çift taraflı pişiriyoruz.soğuyan şerbetle pişirdiğimiz sıcak kadayıfı buluşturuyoruz üzerine antep fıstığı serpip dilimliyoruz sevgiyle sunuyoruz..
Evet hanımlar beyler künefemiz olmuştur ve size afiyet olsun diyorum bir dahaki tarifte görüşmek dileğiyle.
Bu Yazı Hakkında Birseyler Demek İstermisiniz ?